Prajitura Fanta

de Criss in Prajituri, 27 Noi 2013 | 38052 vizualizari

 

Nu face parte din categoria prajiturilor mele preferate, poate si de aceea nu am mai facut aceasta prajitura de multi ani. Dar a venit intr-o zi Alex cu pofte de la scoala si mi-a spus ca a mancat o prajitura foarte buna la after school si sa-i fac si eu una la fel. Dar mi-a specificat ca blatul nu trebuie sa fie maro (cum e in reteta mea) ci galben, ca asa e si la restaurantul unde mananca ei la programul after school. Mi-a mai zis ca jeleul de deasupra e rosu, dar eu sa-l fac galben, sa-l fac cu fanta ca asa vrea el. :D Si m-am conformat, ce puteam sa fac? E o prajitura simpla, buna, nu pot spune ca nu e pe lista de favorite :D asa ca va mai trece mult timp pana sa o refac.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri cacao (eu n-am pus ci am adaugat o lingura de faina in plus)
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • -1/2 kg branza de vaca
  • -200 g zahar pudra
  • -200 g unt (80 % grasime)
  • Glazura:
  • -600 ml fanta
  • -2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • -6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt (si cacao daca e cazul). Se amesteca bine sa se inglobeze toata faina. In final se adauga albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus cu o spatula sau o lingura de lemn. Se toarna compozitia intr-o tava (30/20) tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema se bate spuma untul cu zaharul pudra si se amesteca cu branza de vaci.

Cand blatul e rece, se pune crema deasupra apoi se face jeleul.

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si se toarna incet fanta, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, apoi se ia deoparte si se amesteca in continuu pana se raceste atat cat sa poata fi turnat peste crema. Se pune prajitura in frigider 1-2 ore dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

28.11.2013, 08:17

Multumesc dragele mele.

Criss 1

28.11.2013, 08:21

Pacurarcris, asa e si reteta mea, cu cacao insa Alex mi-a cerut sa fac blatul galben.

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 08:03

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta